Home سیاسی تقویت حضور ایران در یمن

تقویت حضور ایران در یمن

0
تقویت حضور ایران در یمن

عربستان بازمانده است

جنگ داخلی یمن از سال 93 با درگیری میان نیروهای دو جریان سیاسی این کشور یعنی نیروهای هوادار دولت منصور‌هادی و نیروهای شیعی حزب‌الله و طرفدار علی عبدالله صالح رییس‌جمهور پیشین یمن آغاز شد و در نهایت با حمله هوایی عربستان و کشورهای حامی او به مواضع پدافندی انصارالله وارد بحران جدیدی شد که تا به امروز ادامه دارد.
قرارگیری یمن در جنوب عربستان و تلاش مقامات سعودی برای تحت نفوذ قرار دادن این کشور وضع یمن را به مرحله‌ای کشانده است که حالا عربستان توانایی خاتمه بحران را ندارد. از آنجا که ملک سلمان و پسرش محمد پس از به قدرت رسیدن، سودای ریاست جهان عرب و منطقه را در سر می‌پروراند، در عمل نتوانسته‌اند در طول سال‌ها درگیری در یمن در مقابل نیروهای انصارالله کاری از پیش ببرند و حتی حاضر به مذاکره برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک هم درباره یمن نیستند.
موضوع دیگر حضور ایران و حمایت این کشور از مردم یمن است. سال گذشته محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران از حضور مستشاری ایران در یمن سخن گفته بود این موضوع منجر به واکنش‌های مختلف میان سیاستمداران داخلی و خارجی شد. برخی کمک مستشاری ایران را مترادف با اعزام نیرو، سلاح و تجهیزات به یمن تلقی کردند و برخی دیگر این موضوع را انکار کردند.
به هرحال کشورهای عرب و آمریکا، ایران را به حضور نظامی در یمن متهم می‌کنند اما مقامات ایرانی این اتهامات را بی‌پایه می‌دانند. آبان ماه سال گذشته بود که عربستان سعودی اعلام کرد موشک دوربرد حوثی‌های (انصارالله) یمن اقدام نظامی مستقیم از طرف ایران بوده که فرودگاه اصلی ریاض را هدف قرار داده هرچند ایران نیز ادعای ارسال موشک به یمن را رد کرده و گفته موشک پرتاب‌شده به سوی ریاض از موشک‌های ارتش یمن بوده که حوثی‌ها توانسته‌اند با ارتقای کیفی آن بردش را بیشتر کنند.
با این حال به نظر می‌رسد نقطه بعدی قدرت‌نمایی ایران بعد از سوریه در منطقه یمن خواهد بود.در این خصوص مصاحبه‌ای با دو عضو کمیسیون امنیت ملی در خصوص حضور ایران در یمن انجام دادیم.

عربستان به مسیر صدام نرود

سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ماهنامه گزارش درخصوص حمایت و حضور ایران در یمن گفت: ملت‌های مسلمان و حمایت از مظلومین و مستضعفین بر محور حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و این موضوع در سیاست خارجی ما تعریف شده.
یمن نیز کشوری است که هر دو ویژگی را دارد، هم مسلمان و هم کشور محروم وضعیف و ناتوانی است که یک کشور قلدر با حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا به این ملت زور می‌گوید. در قرن بیست و یکم چه زورگویی بیش از اینکه کشوری بگوید که من رییس شما را انتخاب می‌کنم، این هم برخلاف منشور سازمان ملل متحد است و هم برخلاف اصول دموکراسی و شهروندی و هم برخلاف مراودات مسالمت آمیز بین کشورها است، بنابراین جمهوری اسلامی ایران به جهت اینکه مردم یمن مظلوم و محروم و جزیی از جهان اسلام هستند هر نوعی حمایتی بتواند انجام می‌دهد.
نقوی حسینی در پاسخ به این سوال که سرانجام منازعه ایران و عربستان چه می‌شود،گفت: البته این منازعه عربستان با ایران است و ما با کسی منازعه‌ای نداریم، ما علاقمند هستیم همه مسائل‌مان را با گفتگو و مذاکره حل و فصل کنیم اما عربستان مسیری را می‌رود که رژیم صهیونیستی و آمریکا برایش ریل‌گذاری کردند.
قطعا این نوع حرکت روی این ریل سقوط است و قطعا این کشور خسارت بزرگی خواهد دید. وی در پایان خاطر نشان کرد: این مسیری است که صدام یکبار رفته و نتیجه‌اش را نیز دیده است، قطعا عربستان نباید مسیری را برود که پیش‌تر صدام رفته است .

حمایت از مظلوم در سیاست خارجه ایران تعریف شده

مرتضی صفاری نطنزی، عضو کمیسیون امنیت ملی شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ماهنامه گزارش درخصوص حمایت و حضور ایران در یمن گفت: یمن کشوری اسلامی است و به لحاظ تاریخی نیز ارتباطات تنگاتنگ و نزدیکی با ایران داشته. ضمن اینکه قبل از اسلام نیز این پیوندها وجود داشته. الان نیز این کشور در منطقه مظلوم واقع شده و مورد تعرض همه جانبه‌ی کشوری قرار گرفته که وابستگی آن برای قدرت‌های بزرگ واضح و روشن است.
وی تصریح کرد: عربستان به عنوان عامل استکبار و صهیونیسم در این منطقه در حال فعالیت است و تعدادی زیادی از مردم یمن را به خاک و خون کشانده لذا ایران به‌عنوان کشور مسلمان وظایفی دارد و این در سیاست خارجه کشورمان تعریف شده است که از مظلوم حمایت کند چرا که بخشی از سیاست خارجه ما همین است. لذا براساس آرمان‌هایی که برای جمهوری اسلامی ایران تعریف شده وظیفه جمهوری اسلامی ایران حمایت از مردم مظلوم یمن است.
وی درخصوص سرانجام منازعه ایران و عربستان درباره یمن گفت: پیش‌بینی این منازعه شفاف و روشن است، عربستان تا همین الان نیز بازنده ی این جنگ بوده و خود آن‌ها نیز به این باور رسیدند و به‌دنبال برون رفت از این بحرانی هستند که در آن ماندند و اگر این بحران ادامه پیدا کند حتماً خسارت بیشتری به عربستان وارد می‌شود.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here