اعتماد به نفس
محمود احمدینژاد رئیس جمهور پیشین کشورمان، به تک و تا افتاده تا جمعی از نیروهای متعهد به خود را وارد مجلس دهم کند. او معتقد است به واسطه عقبه اجتماعی که طی دوره ریاستجمهوریاش برای خود ایجاد کرده، محال است لیستهایی را در سراسر کشور تایید کند و آن لیستها رای نیاورد.
این میزان اعتماد به نفس، باعث شد احمدینژاد و تیم اجرائیاش جلسهای محرمانه در محل دانشگاه ایرانیان برگزار کنند که گفته میشود زمینه اصلی بحث مربوط به انتخابات و تحلیل فضای سیاسی بوده است. ورود به این جلسه برای تمام طرفداران احمدینژاد آزاد نبود بلکه مسوولان برگزاری جلسه، از روزها قبل برای مدعوین شمارههایی خاص و کدهایی ویژه صادر کرده بودند که مدعوین باید هنگام ورود، این شمارهها را ارائه میکردند.
گفته شده، ترکیب شمارهها طوری بوده که احتمال ورود افراد غیر را تا حد زیادی محدود کرده است. این میزان از رعایت مسائل امنیتی، خبر از آن دارد که سخنان خاص و ویژهای در جلسه توسط سخنرانان، ارائه شده است. هنوز جزئیاتی از این جلسه به بیرون درز نکرده است.
ضربه به دولت
اپوزیسیون دولت در مجلس شورای اسلامی مُصر است دولت را از محلی که گمان میکند، قوت دارد، تضعیف کند. از همان ابتدای معرفی کابینه روحانی، کارشناسان معتقد بودهاند تیم اقتصادی دولت، تیمی قدرتمند و کاربلد است.
حالا پس از توافق هستهای به نظر میرسد این تیم با گشایشی که در شش ماههی آینده رخ میدهد، بتواند برنامه اقتصادی مناسبی در کشور اجرا کند که به احتمال، میزان محبوبیت دولت را افزایش خواهد داد و نتیجه انتخابات مجلس و ریاستجمهوری بعد را تا حد زیادی به خود مرتبط میسازد. این حدس و گمانها درباره اوضاع و احوال اقتصادی، به نظر میرسد بر اپوزیسیون دولت روحانی هم تاثیر گذاشته و آنها را به این صرافت انداخته است که بیشتر فشارها را بر بخش اقتصادی دولت وارد کند.
این موضوع هر چند به عنوان رویهای رسمی از سوی مخالفان اعلام نشده و از قضا استراتژیای محرمانه است اما رفتارهای بیرونی باعث شده است آنچه در پستوی گعدههای سیاسی به ذهن رسیده و اجرا میشود، نمایان باشد. اپوزیسیون دولت تا کنون اقداماتی را انجام داده که وزیر اقتصاد و امور دارایی دولت یازدهم که بالاترین تعداد آرا را در رای اعتماد داشت، حالا بیشترین کارت زرد را دریافت کرده است. این احتمال هست که به زودی وزیر اقتصاد دولت با کارت قرمز مواجه شود.
کمپین قلابی
چندی پیش علیاکبر هاشمی رفسنجانی، در مصاحبه با یک هفتهنامهی داخلی گفت: «…تا دیروز در روستاهایشان قدم میزدند حالا انقلابی شدهاند…» همین کلام کافی بود تا مخالفانش آن را توهین به روستائیان بدانند و دور جدیدی از تخریب او را آغاز کنند.
در این میان کمپینی در شبکههای مجازی تشکیل شد با این نام که «من یک روستایی انقلابیام» و عکسهایی از روستائیان با پلاکاردهای کاغذی که روی آن همین جمله را نوشته بودند، در حالات مختلف منتشر شد. یکی از روزنامهها هم که نزدیک به محمود احمدینژاد است، تعداد زیادی از عکسها را در صفحه اول خود منتشر کرد.
این روزنامه و اهالی کمپین ادعا کردند که موضوع خودجوش بوده اما برخی اخبار و مستندات از احتمال برنامهریزی در این کار خبر میدهند و مطابق تصاویر منتشر شده برخی از روستائیان کهن سال که به احتمال قوی بیسواد هم هستند کاغذهای های A4ی در دست دارند که جمله «من یک روستائی انقلابی هستم» با فونتهای یکسان تایپ و پرینت شده؛ آن هم با پرینتر لیزر. گفته میشود تیمی با حضور عکاسان در برخی روستاها حضور پیدا کردهاند و این اوراق را به دست روستائیان داده و از آنها عکس گرفتهاند.
پایان حماس در ایران
سفر خالد مشعل به تهران لغو شد. خالد که رئیس دفتر سیاسی حماس است قرار بود در راس هیاتی از حماس به تهران بیاید اما گفته شده است که ایران در اعتراض به سفر ماه پیش مشعل به عربستان با سفر او به تهران مخالفت کردهاند. البته پیش از این نیز مشعل با علمای وهابی که علیه تشیع مواضع تندی اتخاذ کردهاند، دیدار کرده و با آنها عکس یادگاری دارد.
البته دربارهی این که جایگزین حماس چه گروهی خواهد بود یا تکلیف پولهائی که تا کنون به حماس داده شده است، چیست؟ تا کنون حرفی به میان نیامده است. چندی پیش گفتوگوی متفاوت یکی از اعضای کمیسون امنیت ملی با این عنوان «حماس؛ شماره حسابی در ایران، سنگری در ریاض» در یکی از روزنامههای کشور منتشر شده بود که به همین وضع اشاره دارد.